E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Bouwsessie Groningen

Evenement

Titel:
Bouwsessie Groningen
Wanneer:
ma, 21. januari 2019
Locatie:
Groningen, Groningen
Categorie:
Uitnodiging
Gemaakt door:
Hannah Bijlsma

Omschrijving

Samen bouwen aan Kennis voor Onderwijs

Bouwsessie Kennisinfrastructuur Groningen - 21 januari 2019

Tijd: 16:00-19:00 (inclusief eten)
Locatie: Kamerlingh Onnesschool - Eikenlaan 286, 9741 EW Groningen
Aanmelden via DEZE LINK

“Ik heb geen toegang tot wetenschappelijke literatuur waarmee ik mijn onderwijs kan verbeteren.” “Ik kan geen scholen vinden voor mijn onderzoek.” “Ik heb mooi onderzoek gedaan, maar niemand doet er iets mee." “Wij gaan een digitale methode invoeren, maar kunnen geen onderzoeker vinden die onderzoekt wat de leeropbrengsten zijn.” “Er zijn geen kenniscentra voor het onderwijs, waar ik als schoolleider objectieve en wetenschappelijk onderbouwde inzichten kan vinden om mijn schoolontwikkeling mee te onderbouwen.” “De concurrentie bij subsidiegevers is te groot om de strijd aan te gaan. Als bestuurder haak ik af.”

Kennis uit onderzoek is van cruciaal belang om het onderwijs te verbeteren en te innoveren. Dit vraagt om een nauwe verbinding tussen onderwijsonderzoek en de dagelijkse onderwijspraktijk. Iedere onderwijsprofessional weet dat deze verbinding helaas nog geen vanzelfsprekendheid is.

Om dit te veranderen hebben de sectorraden de handen ineengeslagen. De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen en de VSNU hebben op 21 juni afgesproken om begin 2019 een plan van aanpak voor de kennisinfrastructuur voor het onderwijs te presenteren aan minister Slob en minister Van Engelshoven.

De Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs ondersteunt deze ontwikkeling van het Plan van Aanpak! Met een duidelijk plan van aanpak kunnen academici in het PO een goede positie krijgen. Daarom stimuleren wij u van harte mee te doen, mee te denken en mee te bouwen. Met een serious game wordt samen aan concrete oplossingen gebouwd, die zorgen dat kennis meer impact heeft op de kwaliteit van het onderwijs.
Kom op 21 januari naar de Bouwsessie in Gronignen!


Locatie

Locatie:
Groningen
Plaats:
Groningen
Provincie:
Groningen