Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Wat doen wij

Mission statement BAB!

Waar zijn academische leerkrachten in het basisonderwijs werkzaam, hoe kunnen ze hun kwaliteiten inzetten en welke carrièreperspectieven zijn aantrekkelijk voor deze leerkrachten? Deze vragen worden ons vaak gesteld. BAB heeft daarom een mission statement gepubliceerd om academici in het basisonderwijs te kunnen positioneren!

Bekijk hier ons Mission Statement!

In het Mission Statement is een functieprofiel beschreven van een academische leerkracht en randvoorwaarden om ze in te kunnen zetten ter verbetering van het onderwijs. Elke academische leerkracht heeft zijn/haar eigen kwaliteiten. Daarom wordt in het mission statement ook een beeld geschetst van zes mogelijke loopbaanpaden van de academische leerkracht:

  • de academische leerkracht
  • de academische leerkracht & orthopedagoog
  • de academische leerkracht & onderwijsontwikkelaar
  • de academische leerkracht & onderzoeker
  • de academische leerkracht & beleidsmedewerker
  • de academische leerkracht & coach

Het doel van het mission statement van BAB is om beleidsmakers, bestuurders, schoolleiders en leerkachten te stimuleren om in hun eigen context optimaal gebruik te kunnen maken van de kwaliteiten en capaciteiten van academische leerkrachten en hen een duidelijke positie te geven binnen een veelzijdig team.

Het Mission Statement is door onderwijsorganisaties en -instanties ondertekend, waarmee aangegeven wordt dat zij de meerwaarde en positionering van academische leerkrachten ondersteunen.

Op donderdag 2 november 2017 van 19.00-21.00 geeft BAB een inhoudelijke toelichting op het mission statement in het kantoor van de Onderwijscoöperatie (Arthur van Schendelstraat 600 in Utrecht). Tijdens deze bijeenkomst zal er ook ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de positionering van de academische leerkracht in het basisonderwijs.

Wil je ook aanwezig zijn bij de presentatie? Meld je dan voor 28 oktober 2017 aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een week van tevoren ontvangt u een mail met het programma van de avond.