Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Wat doen wij

Nieuwpoort PO-raad 16-02-2017

Het thema "De beste leraren voor de klas" is een veel besproken onderwerp in onderwijsland Nederland. Nu de verkiezingen eraan komen, maken politieke partijen hun programma bekend, en één ding is zeker: academische leerkrachten staan hoog in het vaandel! Op 16 februari heeft de PO-raad daarom een gesprek op gang gebracht tussen verschillende panelleden en woordvoerders van politieke partijen. Ook BAB was een grote gesprekspartner! Op de foto staat Hannah Bijlsma tijdens het gesprek met verschillende onderwijsinstellingen en vertegenwoordigers van onderwijspartijen. 

Belanghebbende partijen en politici zijn erg nieuwschierig naar de wensen en belangen van de Academici in het Basisonderwijs; ze zijn ervan overtuigd dat zij van meerwaarde kunnen zijn, mits er voldaan wordt aan randvoorwaarden. Deze randvoorwaarden zijn bijvoorbeeld: een beter beloningssysteem, een formele functie, meer tijd en ruimte voor onderzoek. Aan de politici is meegegeven dat ze meer geld beschikbaar zouden moeten stellen om in deze randvoorwaarden te kunnen voorzien. 

Een uitgebreid verslag van de Nieuwspoort is te vinden op de website van de PO-raad: https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/verslag-van-onderwijspoort-de-beste-leraren-voor-de-klas