Wat doen wij

Kwartet 5 - Gebruik maken van buitenschoolse kennisbronnen van leerlingen

Na een succesvol vierde kwartet, start in november 2020 het vijfde kwartet van de BAB Academy met als titel: gebruikmaken van de buitenschoolse kennisbronnen van leerlingen. Monique Volman en Louise Verhoef (UvA) zullen dit kwartet leiden.

In dit kwartet staan theorie en onderzoek over de ‘funds of knowledge’ en ‘funds of identity’ van leerlingen centraal. Onder deze noemers werken onderzoekers en leerkrachten in een toenemend aantal landen aan manieren om in het onderwijs meer gebruik te maken van de kennis en vaardigheden die leerlingen buiten school opdoen. Dit blijkt een krachtige manier om betrokkenheid bij school te stimuleren.

HIER vind je een trailer en meer informatie over de inhoud van het kwartet.
Als jij je samen met een collega, studiegenoot vriend(in) etc. aanmeldt, dan krijgen jullie beiden 20% korting op de deelnemersprijs!

Op 20 november zullen het hoorcollege, de literatuur en de voorbereiding voor de intervisiebijeenkomst online staan in jouw eigen webomgeving. Op 20 januari 2021 is de intervisiebijeenkomst (fysiek of online).

Alle ambitieuze leerkrachten (academisch opgeleid of niet) zijn welkom om deel te nemen aan de BAB Academy. Het niveau van de aangeboden lesstof is op academisch niveau en uitdagend voor hoogopgeleide leerkrachten.

Je kunt de kosten voor deelname aan de BAB Academy in overleg met je leidinggevende declareren bij je school/bestuur op basis van je individuele professionaliseringsbudget. KLIK HIER voor een notitie ter onderbouwing van je declaratie t.b.v. professionalisering.

Het belooft een inhoudelijk sterk en inspirerend kwartet te worden!
Heb je vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Afbeelding klein