Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Wat doen wij

Regiobijeenkomst Nijmegen

Op woensdag 21 november was er een regiobijeenkomst voor academische leerkrachten op de HAN in Nijmegen met als thema: Hoe positioneer je jezelf als academische leerkracht binnen een school?

IMG 5089.JPG2 IMG 5092.JPG 2IMG 5095.JPG 2

De avond startte met een interessante ontmoeting, kennismaking en uitwisseling tussen de academische leerkrachten (in spé) onder het genot van een maaltijd. Daarna gaf Helma Oolbekkink haar lezing met als thema: Ondersteboven van onderzoek. Helma heeft verschillende soorten praktijkonderzoeken van (academische) leerkrachten bestudeerd en ze heeft gekeken hoe de resultaten van deze onderzoeken vorm krijgen in de praktijk. Met de groep gingen we samen in gesprek over de rol van een academische leerkracht bij het uitvoeren en implementeren van de resultaten van het onderzoek in de dagelijkse lespraktijk. Één van de discussiepunten van haar studie had betrekking op de rol van de omgeving bij het implementeren van de onderzoeksresultaten. Helma gaf als tip om je team, je schoolleider of andere betrokkenen al in een vroeg stadium te vertellen over het soort onderzoek dat je doet en wat daarvan de voorlopige resultaten zijn. Wanneer een team zich betrokken voelt bij het onderzoek, zal er ook sneller een 'sneeuwbaleffect' van resultaten zichtbaar zijn in de praktijk. 

We hebben de avond afgesloten met vragenvuur aan academische leerkrachten over hoe zij zichzelf hebben gepositioneerd in het werkveld. Al met al was het een heel geslaagde bijeenkomst!