Lid van de maand

Laura de Winter

'Ik werk als leerkracht op het speciaal basisonderwijs en als dyslexiebehandelaar/orthopedagoog bij Marant. Mijn werk motiveert mij om leerlingen in te laten zien wat ze al kunnen, zodat ze van daaruit nieuwe dingen kunnen leren.'

Opleiding

In september 2011 ben ik begonnen aan de academische pabo in Nijmegen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag als leerkracht wilde werken, maar ook graag de reden achter het gedrag van kinderen wilde weten. Toen ik hoorde over de academische pabo wist ik: ‘Dit is mijn opleiding.’ De opleiding was hard werken, maar het was het ook helemaal waard. Doordat ik tijdens mijn opleiding stage liep, kon ik alle theorie van de opleiding, direct in praktijk brengen voor de klas.
Na het afronden van de bachelor ben ik op reis gegaan en heb ik Engelse les gegeven in Vietnam, om na terugkomst de master Speciale Leerbehoeften te volgen in Nijmegen. Ik vind het voldoening geven om kinderen te ondersteunen die iets extra’s in of buiten de klas nodig hebben.

Loopbaan

Tijdens mijn masteropleiding heb ik voor de klas gestaan op een asielzoekerscentrum. Dit was ontzettend leerzaam, leuk, bijzonder en uitdagend om te doen. Dit werk heb ik met veel plezier voort gezet en na het afronden van mijn master ben ik daarnaast aan de slag gegaan als orthopedagoog bij Marant. Dingen die ik leerde op de ene plek kon ik vaak op de andere werkplek weer inzetten. En dat is nog steeds zo. Inmiddels sta ik namelijk naast mijn werk bij Marant, voor de klas op het speciaal basisonderwijs. Op de school waar ik nu werk heb ik stage gelopen en ik riep toen al: ‘Ik wil hier later werken.’ Het is gelukt!

Meerwaarde als academicus in het basisonderwijs

Ik vind de kracht van een academisch leerkracht het kritisch denken. Het valt mij op dat veel academisch leerkrachten zichzelf constant deze vraag stellen: ‘Waarom doe ik wat ik doe en kan het ook anders?’ Hierdoor brengen zij veel dynamiek in een team en blijft een team constant in ontwikkeling. Een enorme meerwaarde dus!

Toekomst

Op dit moment ben ik altijd met een brede glimlach aan het werk. Ik vind het heel fijn dat mijn 2 werkplekken elkaar zo mooi aanvullen en ben daar ook trots op. Zolang ik nog veel blijf leren en die brede glimlach blijft staan, zit ik goed!