Export ICS

Presentatie Actieplan/ Opening BAB Academy

Evenement

Titel:
Presentatie Actieplan/ Opening BAB Academy
Wanneer:
vr, 13. september 2019
Locatie:
Utrecht, Utrecht
Categorie:
Bijeenkomst BAB

Omschrijving

Al geruime tijd zijn diverse onderwijsorganisaties bezig met de positionering van de academische leerkracht in het Primair Onderwijs (PO). We zien namelijk dat het aantal academische leerkrachten in het PO groeit. Tegelijkertijd zien we dat het nog lastig is om de vaardigheden en expertise die zij meebrengen goed in te zetten in het onderwijs. Academici verlaten het onderwijs, ondanks het feit dat zij van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Tijd voor actie!

Gezamenlijk hebben de VSNU, de AVS, de PO-Raad, de BAB, het Netwerk UniPa, de AOB en de CNV een “Actieplan Academici PO” ontwikkeld.

Het actieplan - dat bestaat uit vijf missies - heeft als overkoepelend doel dat academische leerkrachten zo worden ingezet, dat hun vaardigheden en kennis optimaal kunnen bijdragen aan (de ontwikkeling van) het onderwijs aan leerlingen in de eigen klas, op de school, binnen het bestuur of in de onderwijssector.

Op vrijdag 13 september wordt dit actieplan gepresenteerd. De bestuurders van de genoemde partijen zullen tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn en een inspanningsintentie voor het plan ondertekenen. Ook vertegenwoordigers van diverse politieke partijen, het NRO en het ministerie van OCW zullen aanwezig zijn bij de ondertekening. 

Eén van de belangrijke actiepunten dat al in een vergevorderd stadium is, is de ontwikkeling van de BAB Academy, een professionaliseringsprogramma voor academische leerkrachten. Tijdens de bijeenkomst zal Prof. Paul Kirschner een mini-college geven als opening van het BAB academisch jaar.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via DEZE LINK.

Ongeveer een week van tevoren wordt de volledige tekst van het Actieplan Academici PO en meer informatie over het programma en de locatie gestuurd naar de personen die zich aangemeld hebben.

Graag tot 13 september!


Locatie

Locatie:
Zie beschrijving
Plaats:
Utrecht
Provincie:
Utrecht
Land:
Netherlands