Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Studiejaar 2022-2023

Kwartet - Hoge verwachtingen

 

Inhoud kwartet

In het Kwartet “Hoge verwachtingen” gaan we aan de slag vragen die leven bij de professionals in het werkveld rond dit veel besproken thema. Ondanks dat we ons bewust zijn van de valkuilen rondom verwachtingen, voeren we ze onbewust met enige regelmaat uit. Leerlingen, maar ook medewerkers, gaan zich gedragen wat de leerkracht/schoolleider uitdraagt in verwachtingen. Het wordt een selffulfilling prophecy.

In dit kwartet zal Anneke Timmermans, die al meer dan 10 jaar onderzoek naar leerkrachtverwachtingen doet, wetenschappelijke kennis en praktische handvatten aanreiken om onderwijs vorm te geven vanuit hoge verwachtingen. Wanneer "hoge verwachtingen" serieus wordt opgepakt kan een positief leerklimaat ontstaan. Zo kan de self-fulfilling prophecy ten goede ingezet worden. Hoge verwachtingen hebben en deze ook uitstralen zorgt voor een boost bij leerlingen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat Anneke heeft meegewerkt aan de leidraad: “Onderwijs vanuit hoge verwachtingen”. Kortom, iemand die alles weet rondom het thema van dit kwartet.

Praktische informatie

Datum en tijd:

Maandag 17 april, 15.00-17.00: online hoorcollege (de opname is later terug te kijken)
Woensdag 17 mei, 14.00-17.00: intervisiebijeenkomst met tijd en ruimte voor verdieping en het uitwisselen van ervaringen. De intervisie vindt plaats op de HAN in Arnhem.

Aanmelden voor het kwartet kan vanaf 20 februari 2023 tot en met 27 april 2023 kan via deze link.

Elke deelnemer ontvangt van te voren wetenschappelijke literatuur die voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst gelezen dient te worden.

Deelnemers ontvangen de routebeschrijving en verdere informatie via de mail.

Kosten:

€45,- voor BAB-leden
€60,- zonder BAB-lidmaatschap

Combideal voor studenten:
€30 voor BAB-lidmaatschap en deelname aan het kwartet “Hoge verwachtingen”

Je kunt de kosten voor deelname aan de BAB Academy in overleg met je leidinggevende declareren bij je school/bestuur op basis van je individuele professionaliseringsbudget.

KLIK HIER om je aan te melden.

KLIK HIER voor een notitie ter onderbouwing van je declaratie t.b.v. professionalisering.

Voor wie?

Alle ambitieuze leerkrachten (academisch opgeleid of niet) zijn welkom om deel te nemen aan het achtste kwartet van de BAB Academy! Het niveau van de aangeboden lesstof is op academisch niveau en uitdagend voor leerkrachten in het (gespecialiseerd) basisonderwijs.

Schermafbeelding 2023 02 16 om 20.36.06