Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Studiejaar 2021/2022

Kwartet 7- Jij als teacher leader (okt. 2021- jan. 2022)

Titel: Jij als teacher leader
Verzorgd door: dr. Marco Snoek

Inhoud:

Het onderwijs is constant in ontwikkeling en jij als leraar ook. Om te kunnen groeien in jouw rol als leraar zijn er verschillende wegen te bewandelen. Die weg kan voor iedere leraar anders zijn. Veel van de rollen waarin leraren zich kunnen ontwikkelen vragen echter om leiderschapskwaliteiten: het vermogen om je kwaliteiten te benutten om het onderwijs binnen jouw school (of daarbuiten) te verbeteren vraagt immers dat je in staat bent om veranderprocessen te initiëren en dat je verandering duurzaam kunt borgen in jouw school. Naast inhoudelijke expertise vereist dat ook veranderkundige kennis en strategische vaardigheid, elementen die niet automatisch onderdeel zijn van een (academische) lerarenopleiding. In dit kwartet staan we samen met Marco Snoek, lector Leren & Innoveren aan de Hogeschool van Amsterdam, stil bij de vraag wat ‘teacher
leadership’ van jou, en van anderen binnen jouw organisatie, vraagt en hoe je vanuit jouw eigen leiderschap, het leiderschap van collega’s kunt versterken.

Alle ambitieuze leerkrachten (academisch opgeleid of niet) zijn welkom om deel te nemen aan de BAB Academy. Het niveau van de aangeboden lesstof is op academisch niveau en uitdagend voor hoogopgeleide leerkrachten.

Je kunt de kosten voor deelname aan de BAB Academy in overleg met je leidinggevende declareren bij je school/bestuur op basis van je individuele professionaliseringsbudget. KLIK HIER voor een notitie ter onderbouwing van je declaratie t.b.v. professionalisering.

Het belooft een inhoudelijk sterk en inspirerend kwartet te worden!
Heb je vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

    BAB Academy logo