E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Presentatie Actieplan/ Opening BAB Academy

Evenement

Titel:
Presentatie Actieplan/ Opening BAB Academy
Wanneer:
vr, 13. september 2019
Locatie:
Utrecht, Utrecht
Categorie:
Bijeenkomst BAB
Gemaakt door:
Hannah Bijlsma

Omschrijving


Presentatie Actieplan / Opening BAB Academy


Vrijdag 13 september 2019
16:00-17:30 uur (Utrecht)

Al geruime tijd is de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) bezig met de positionering van de academische leerkracht in het PO. We zien namelijk dat aantal academische leerkrachten in het basisonderwijs groeit. Tegelijkertijd zien we dat het nog lastig is om de vaardigheden en expertise die zij meebrengen goed in te zetten in het onderwijs. Academici verlaten het onderwijs, ondanks het feit dat zij van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Daarom is de BAB in samenwerking met andere onderwijsorganisaties bezig met het formuleren van een actieplan om de positionering van academische leerkrachten in het po te verbeteren. Gezamenlijk hebben we input verzameld door het voeren van gesprekken met schoolbesturen, schoolleiders, lerarenopleidingen en andere belanghebbende partijen, workshops op congressen, gesprekken met BAB-leden, onderzoek in het werkveld en de gesprekken op het BAB-congres.
Met alle partijen samen, zijn we gekomen tot een actieplan met als doel: dat academische leerkrachten zo worden ingezet, dat hun vaardigheden en kennis optimaal kunnen bijdragen aan (de ontwikkeling van) het onderwijs aan leerlingen in de eigen klas, op de school, binnen het bestuur of in de onderwijssector.

Een van de belangrijke actiepunten die al in een vergevorderd stadium is, is de ontwikkeling van de BAB Academy, een professionaliseringsprogramma voor academische leerkrachten. Tijdens de bijeenkomst zal Paul Kirschner een mini-college geven als opening van het academisch jaar van BAB.

De bijeenkomst is op 13 september 2019 van 16.00-17.30 (aansluitend borrel).
Aanmelden kan via DEZE LINK.

Als je je aangemeld hebt, dan ontvang je nog een officiele uitnodiging met het programma en de locatie.


Locatie

Locatie:
Zie beschrijving
Plaats:
Utrecht
Provincie:
Utrecht
Land:
Netherlands